sâmbătă, 25 iunie 2011

Trans Romania Run - 25.06.2011


Sunt si eu un mic nebun

Alergare in cadrul etapei a 7-a din

Distanta: 35 km
Timp: 4 ore 

Am tinut mult sa alerg si eu macar o etapa alaturi de "adevaratii nebuni", care traverseaza Romania in alergare de la Constanta pana la Oradea. In total 822 km in 14 zile cu o distanta medie de 59 km/zi. Doar uitandu-ma pe harta mi se pare ceva de domeniul fantasticului, o "nebunie"!!

Avand in vedere ca nu am avut insotitor care sa parcurga alaturi de mine etapa in masina am facut urmatorul compromis: am lasat masina la km 25 al etapei (Prejmer) si am alergat in directia opusa sensului lor de alergare pana i-am intalnit si apoi am alergat alaturi de ei pana la masina.

Pornesc intr-un ritm usor. Alerg pe partea stanga a drumului, in sensul invers de circulatie al masinilor. E mai usor sa te feresti tu decat sa speri ca te ocolesc ele... Am nevoie de cateva minute bune pana ma obisnuiesc cu zgomotul si viteza masinilor care trec pe langa mine. Alerg mai mult pe pietrisul de langa drum...

Dupa o ora de alergare, primul pe care l-am intalnit a fost Gabriel Solomon

 
  Am trecut pe partea cealalta a drumului si am alergat putin alaturi de el. Avea un ritm mult mai ridicat decat al meu!! Si aceasta era a saptea zi de alergare, pe cand eu alergam doar de o ora... L-am lasat sa alerge in ritmul lui si am continuat in ritmul meu in intampinarea celorlalti.

Dupa cateva minute il intalnesc pe Serban Chiurlea. Am alergat cu el pana la urmatorul punct de alimentare.


Punctele de alimentare sunt de fapt insotitorii lor in masini care opresc din 5 in 5 km. Fiecare alergator are cate o masina. Realizez importanta insotitorilor: fara ei Diagonala Nebunilor nu ar fi posibila! 

Corin Zinz ajunge si el in curand la punctul de alimentare si apoi continua insotit de sotia lui pe bicicleta desi incep sa cada primii stropi de ploaie.

Urmatorii 5 km, pana la masina, i-am alergat impreuna cu Daniel Musat. M-a impresionat determinarea lui de a termina etapa desi avea dureri foarte mari la tendoane si la articulatii. Cat de binevenite erau pauzele scurte de relaxare la punctele de alimentare...

Daniel Musat

Serban Chiurlea

A doua alergare am facut-o, la fel dus-intors, intre km 40 si 50 ai etapei. Zona, in apropierea satului Bod, a fost foarte frumoasa cu mult mai putine masini. 

Corin Zinz
Corin la finish-ul etapei
Daniel la finish

Am alergat doar o parte din etapa a saptea insa a fost suficient pentru a intelege ce inseamna Trans Romania Run.   

Traseul complet:
 Constanta-Crucea-Vadu Oii-Merei-Nehoiu-Fagaras-Agnita-Medias-Baisoara-Huedin-Oradea-Bors
Detalii:
http://www.transromania-run.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu