sâmbătă, 4 iunie 2011

Duatlon Tara Barsei - 04.06.2011

26 km MTB - 13 km alergare montana
Timp final: 3 ore 55 min

Sunt la linia de start si ma uit la numarul meu de concurs: 13 
Imi va purta ghinion sau voi avea noroc?
Dupa mai putin de 10 minute de la start imi apare brusc din fata un concurent, venind din sens invers si strigand: Asta nu-i traseul de la tura lunga!! Haideti inapoi!
 Ma uit in spate si vad ca mai erau si alti participanti care se intorc acum din drum asa ca ma gandesc ca nu ar fi o idee buna sa continui singur...  Intorc si incep sa ma gandesc cum am ratat traseul, deoarece am avut mereu senzatia ca am urmarit marcajul... Revin in traseu si nimeresc printre participantii de la tura scurta. Stiu ca ei au pornit cu 3 minute dupa noi, si estimez astfel ca am pierdut cel putin 5 minute...      
Vad in jurul meu numai participanti la tura scurta si ma gandesc ca sunt ultimul dintre participantii la tura lunga! Incerc sa nu ma enervez dar nu prea pot... Incep sa depasesc multi concurenti si astfel simt cum nervii mi se transforma in energie... 

Il ajung din urma pe Gabriel Solomon si il intreb cum ii merge. Imi spune ca se simte obosit si ca nu s-a prea antrenat anul acesta pe bicicleta.

Incep proba de alergare si imi propun sa nu ma ajunga din urma Gabriel. Stiu ca pare o nebunie, deoarece el alearga mult mai bine decat mine. Ajung la punctul 13 de control si le arat razand numarul meu de concurs. Ii intreb pe ce loc sunt si raspunsul imi da si mai multa energie: locul 13. Pornesc in alergare, depasesc cativa participanti si ajung din nou in zona de tranzit dupa 1 ora si 30 min fara sa fiu ajuns de Gabriel.  

In ultima portiune de bicicleta merg cu grija si ma bucur de soare si de aerul curat de munte.

Fiind prima editie, trebuie sa subliniez buna organizare a concursului. Cu exceptia catorva intersectii nemarcate foarte clar, traseul a fost bine marcat iar punctele de alimentare au fost foarte bine plasate. De remarcat totodata si numarul mare de voluntari pe traseu care, fiind imbracati intr-un tricou portocaliu, puteau fi vazuti de la distanta. 

2 comentarii: