joi, 1 noiembrie 2012

Actiune ecologizare in Masivul Cozia - 03.11.2012



Impreuna cu colegii din Asociatia Pegas Triatlon Club in colaborare cu Administratia Parcului National Cozia si cu sprijinul Asociatiei Studentilor Teologi Ortodocsi am organizat o actiune de ecologizare a traseului de drumetie montana (22 km) dintre Manastirea Turnu (300 m altitudine) – Manastirea Stanisoara (720 m altitudine) – Cabana Cozia (1600 m altitudine).


Actiunea face parte din programul de pregatire a traseului concursului Cozia Mountain Run ce va avea loc in 6 iulie 2013, dar mai presus de atat este o necesitate imperioasa ca urmare a incendiului din septembrie 2012. Cu acea ocazie au fost aruncate foarte multe bidoane si saci cu apa din elicopter pentru stingerea focului, abandonate ulterior la fata locului.

Foto: stiri.com.ro
Foto: libertatea.ro
Ne-am intalnit cu totii la Manastirea Turnu, si ne-am impartit in doua grupuri. 
Primul grup a urcat pe jos spre Varful Cozia, ecologizand traseul Manastirea Turnu - La Troita - Muchia Turneanu - Stana Turneanu - Cabana Cozia, in timp ce al doilea grup a fost transportat cu masina pe drumul forestier pana in varf si s-a concentrat indeosebi pe zona incendiata, din apropierea releului. 

 

Gunoaiele adunate din zona incendiata au fost transportate de pe munte cu masinile Parcului National Cozia, iar apoi cele doua grupuri au coborat impreuna, curatind traseul Cabana Cozia - Muchia Vladesei - Manastirea Stanisoara - Manastirea Turnu.

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu