sâmbătă, 20 februarie 2016

Duathlon Winter Challenge - 20.02.2016

Dupa cinci ani, din nou pe podium

Cu bucurie am acceptat invitatia lui Florin Simion de a participa alaturi de el, in stafeta Pegas TTR, la Duatlonul (5.5 km alergare + 12 km bicicleta + 4,5 km  alergare) din cadrul WinterTri Challenge.

Am fost prezent la WinterTri inca de la prima editie (2012) cand, datorita numarului mult mai scazut al participantilor, am terminat pe podium la categoria mea de varsta.

Acum, la a cincea editie, se poate observa dezvoltarea exponentiala a triatlonului in Romania:
- a crescut foarte mult numarul participantilor, organizatorii fiind nevoiti sa dea startul in patru serii;
- organizarea este, de la un an la altul, tot mai buna;
- voluntari si sponsori tot mai multi.

Din punctul meu de vedere, consider ca locul de schimbare a stafetelor, intre prima proba de alergare si proba de ciclism, ar fi trebuit sa fie inainte de intrarea in zonei de rastel. Astfel, s-ar fi evitat intersectarea alergatorilor cu ciclistii, precum si dezorientarea lui Florin, care in loc sa vina inspre zona de schimb stafete a continuat sa alerge in rastel dupa participantii la duatlon individual. Prin urmare, am pierdut in tranzitie aproximativ 45-60 secunde. Desigur, aceasta situatie s-ar fi putut evita daca Florin ar fi venit direct la zona de schimb stafete. Dar, datorita acestei intarzieri, am pornit in proba de ciclism si mai motivat! Cand am schimbat din nou stafeta, am simtit ca si Florin era foarte determinat sa recupereze timpul pierdut! In final am terminat pe podium, care bineinteles ca ne-a adus foarte multa bucurie!

 


PS: multumiri speciale pentru
- concurentul care, desi se grabea, mi-a imprumutat pompa de aer inainte de inchiderea rastelului de biciclete; 
- prietenul care, inainte de start mi-a dat un plic cu magneziu. I-am spus ca daca ajung pe podium, rezultatul se va datora magneziului!


2 comentarii: