sâmbătă, 23 februarie 2013

Winter Tri Challenge - 23.02.2013

Alergare: 5 km
Ciclism: 12 km
Inot: 500 m
Timp: 1 h 13 min

       

 Winter Tri Challenge este unul din concursurile mele favorite. Distantele sunt scurte, asa ca nu am nevoie de foarte mult antrenament pentru a-l termina. In schimb, daca mi-as propune sa termin intr-un anumit timp, antrenamentul specific este obligatoriu. Mie imi plac in general concursurile pe distanta mai lunga, pentru ca acolo alerg intr-un ritm in care ma simt bine. La Winter Tri Challenge se alearga intr-un ritm foarte ridicat.

Avand in vedere ca de o luna de zile noptile mele sunt mai scurte si mereu intrerupte de reprize de schimbat scutece si alte activitati specifice noii mele calitati de tata, iar timpul alocat antrenamentelor este limitat, mi-am propus la Winter Tri doar doua lucruri: sa fiu cat mai mult timp aproape de colegii mei de club, atat la alergare cat si la ciclism, iar cea de-a doua dorinta, oarecum incontrolabila, sa inot in bazin cu cat mai putini concurenti pe culoar.

La start, povestesc in timp ce ne facem incalzirea cu Adrian-Emil si ma bucur cand aflu ca el nu are de gand sa traga tare. Cand insa auzim ca mai sunt trei minute pana la start, il observ pe Cosmin in prima linie, chiar sub poarta de start. E clar, are ganduri mari! Ne apropiem de el, ne uram reciproc succes si dupa cateva secunde pornim. Dupa cum ma asteptam se alearga tare. Cosmin preia conducerea grupului nostru si dupa nici 500 m simt ca ritmul e prea tare pentru mine. Incetinesc usor si intru in propriul meu ritm. Cosmin se departeaza tot mai mult, iar Adrian-Emil pare ca isi cauta si el, undeva intre Cosmin si mine, propriul sau ritm. Alerg mult timp alaturi de Alex. Ne-am cunoscut anul trecut la Winter Tri, si iata ca ne revedem acum dupa un an si alergam aproape in cadenta de parca am face multe antrenamente impreuna.

In ultimul kilometru maresc putin ritmul, il ajung pe Adrian-Emil si inexplicabil pentru mine, simt o dorinta noua, aceea de a-l ajunge in timpul probei de ciclism pe Cosmin. Mentin insa ritmul de alergare si ajung in zona de tranzitie unde ma ciocnesc atat inspre rastelul de biciclete, cat si la plecarea din el de spectatori care mi-au taiat calea fara a se uita in stanga si in dreapta. Acesta este singurul aspect care ar trebui imbunatatit anul viitor: accesul spectatorilor in zona de tranzitie. In rest concursul a fost impecabil organizat.
  
Ma urc pe bicicleta si incep cursa de urmarire a lui Cosmin. Insa nu fortez. Pedalez constant cu viteza medie undeva intre 29 – 30 km/h. Observ indeosebi la curbe ca incet-incet ma apropiu de el. Reusesc sa il ajung dupa circa 10 km si ma bucur ca intram impreuna in zona de tranzitie.

Ma schimb in viteza, fac rapid un dus si ma indrept spre culoarul patru, alocat mie. Vad cu coada ochiului mai multi inotatori in primele trei culoare si apoi nu imi vine sa cred ca in al patrulea culoar apa e linistita si ma asteapta pe mine. Am ceva probleme cu ochelarii de inot, care mi s-au aburit si care incet-incet se umplu cu apa. Opresc dupa 100 m, ii rearanjez si pornesc din nou singur pe culoar. Atmosfera este minunata, simt multi inotatori in celelalte culoare si inot relaxat, mai mult in stilul craul, bras si chiar si pe spate. Ma bucur ca sunt aici si as vrea sa inot mult, sa nu ma opresc dupa 500 m. Insa cand intorc dupa 250 m sunt depasit de doi inotatori. Le multumesc in gand ca m-au trezit la realitate. Il depasesc destul de greu pe unul si simt ca un soc faptul ca nu am mai inotat in ultimele 5 luni in momentul cand vreau sa ies din bazin. Bratele nu ma mai asculta si cu mare efort ma intind pe marginea bazinului de unde ma ridic zambind si alerg spre sosire.

Cosmin a terminat cu un minut inaintea mea, iar Adrian-Emil dupa cateva minute. Cel mai bun rezultat al clubului a fost insa cel al lui Emanuel, care a terminat pe locul patru la general si pe pozitia a treia la categoria lui de varsta.


Sunt foarte multumit de rezultat si deja ma gandesc la urmatorul concurs de triatlon... 

PS (dupa 2 ore de la postare): In timp ce ii dadeam primele lectii de inot fetitei mele (evident e vorba de baita), mi-am amintit de concurentul care a terminat azi pe ultimul loc. Este vorba de un barbat tanar, in varsta de peste 50 de ani, care a terminat concursul in circa 2 ore si 30 minute. A iesit cu greu din bazin si a fost aplaudat intens de cei trei spectatori care au mai ramas (adica doua persoane din organizare si cu mine). Cred ca astazi a fost prima lui participare la un astfel de concurs! M-am emotionat vazandu-i bucuria cand a trecut linia de sosire. Felicitari!     

Imagini VIDEO:
Totdeauna gata! Blog de sport, drumetie, prietenie si cercetasie

Un comentariu: