sâmbătă, 27 mai 2023

Semimaraton Sibiu

 Astazi am alergat 21 Km în cadrul Maratonul International Sibiu, pentru "Remarcarea traseului de cicloturism Mocănița", propus de Valea Hârtibaciului – Asociația Tură în Natură Sibiu.

Traseul de biciclete de aproximativ 50 de kilometri, in sistem circuit, leaga orașul Sibiu de localitățile de pe Valea Hârtibaciului (Nou, Daia, Cașolț, Mohu) si străbate zone naturale deosebite din împrejurimile Sibiului (pădurea Gușterița) precum și cele din situl Natura 2000 pentru protecția păsărilor Podișul Hârtibaciului. Parcurgand acest traseu, bicicliștii au ocazia să viziteze bisericile fortificate săsești din localitățile Nou, Daia sau Cașolț precum și biserica ortodoxă din Mohu (declarată monument istoric).
Traseul Maratonului Sibiu este deosebit de frumos: trece pe lângă multe obiective turistice din Centrul Vechi (Muzeul Brukenthal, strada Mitropoliei, Biserica Evanghelică, Podul Minciunilor, strada Cetății), prin Parcul Sub Arini, Gradina Zoologică, Muzeul Satului, pe lângă terenul de rugby (sportul practicat de mine în școala gimnazială), prin interiorul stadionului de fotbal nou construit, startul și sosirea fiind în Piața Mare.
La un astfel de eveniment nu poți să nu te oprești, să faci poze sau măcar să admiri, bucurându-ți sufletul. Nu m-am gândit la timp (în final au fost 2 ore 13 minute), însă pot spune că m-am întors în TIMP!
Felicitări
organizatorilor și mai ales voluntarilor care au creat o atmosferă minunată de-a lungul întregului traseu!






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu