sâmbătă, 12 august 2023

Retezat Mountain Run

 25 km prin Munții Retezat.

Un traseu foarte greu, cu multe porțiuni tehnice, însă cu priveliști deosebit de frumoase.

Randurile de mai jos sunt scrise de Cristian Noreanu, insa ele exprima cu exactitate ce am trait si eu:

"Tare, foarte tare a fost cursa de 25 km de la Retezat Mountain Run 2023, mi s-a părut cel mai dificil teren pe care am alergat până acum – trei sferturi din cursă am sărit de pe un bolovan pe altul, m-am și cățărat, am patinat pe lespezi instabile, înclinate, cu margini tăioase și uneori umede, am coborât pe poteci alunecoase mustind de apă, a trebuit să ghicesc ce se află sub crengile jnepenilor și cum se va mișca piatra sub greutatea mea.
Nu urcasem pe partea asta din Retezat si am fost surprins de duritatea traseului, dar mi-a și plăcut la nebunie, trebuie să recunosc! Am făcut tot posibilul sa rămân concentrat în fiecare secundă pentru că mi-am dat seama repede că riscul de accidentare gravă e mai mare ca oricând – de altfel competiția este cotată cu nivelul 9 de dificultate montană din 12 posibile de către International Trail Running Association.
Am avut noroc de vreme bună pentru alergat, vizibilitatea a fost perfectă pe creasta Retezatului și frumusețea unică a zonei m-a făcut să uit de orice, mi-a resetat emoțiile și m-a umplut de uimire în fața mărețului Munte căruia-i mulțumesc că mi-a permis să-i cuceresc înălțimea, să mă conectez cu forța lui, gândindu-mă cât sunt de norocos că pot face asta cu un corp fragil pe care, oricât l-aș antrena, nu l-aș putea duce niciodată mai sus decât îmi permite curajul să îndrăznesc. Am pornit de la start cu gândul să ajung întreg la final, asumându-mi riscul de a accelera pe fiecare bucățică unde se putea."






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu